Färsk pasta med västerbottenspesto
24 maj, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Vår västerbottenspesto smaksätts även med dill, vilket verkligen ger känslan av svensk sommar! Ät tillsammans med färsk pasta.
Annons
Färsk pasta med västerbottenspesto
Med västerbottensost och dill blir peston extra lyxig och med en härlig svensk sommarsmak. Peston är god att även röra ner i en varm färskpotatissallad.
Annons
4 portioner
Du behöver:
400 g färsk bandpasta
Västerbottenspesto:
1 dl riven västerbottensost
1 dl hackad dill
1 dl babyspenat
½ dl rostade solroskärnor
1–1 ½ dl rapsolja
1 msk citronsaft
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
30 g västerbottensost
Gör så här:
- Västerbottenspesto: Sköjl dillen. Finriv osten. Mixa dill, spenat, västerbottensost, solroskärnor och olja till en krämig pesto i en matberedare. Börja med 1 dl olja och tillsätt ev lite mer om det behövs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara cirka ½ dl av pastavattnet och låt pastan rinna av i en sil.
- Servering: Vänd ihop pasta, pastavatten och pesto i kastrullen i 1–2 minuter så att du får en krämig pastarätt.
- Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med nyriven västerbotten.
Foto: Peter Kam, Nick Degn
Annons