Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Färsk sparris med brödsmulor och ägghack

11 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0052_EMV1103.pdf

Färsk sparris med brödsmulor och ägghack

8 personer

Tid: 10 minuter

Det blir gott att grilla sparrisen och servera

med den här toppingen!

80 g smör (smält)

2 msk flytande honung

2 vitlöksklyftor (pressade)

2 1/2 dl brödsmulor (riv dagsgammalt

bröd på den grövsta sidan av rivjärnet)

1 kg färsk grön sparris (med den trådiga

delen av stjälken bortskuren)

2 stora ägg (kokta och mosade med gaffel)

1 1/2 dl bladpersilja (finhackad)

flingsalt

Värm 50 g av smöret och 1 msk honung i en stekpanna. Tillsätt vitlök och brödsmulor och stek tills brödsmulor är gyllene och krispiga. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk, låt rinna av och skölj i iskallt vatten så de behåller sin krispighet. Salta. Lägg sparrisen på ett fat, strö över krutonger, ägg och persilja. Ringla över resterande smält smör och flytande honung.

Annons