Färsk sparris med brödsmulor och ägghack
Färsk sparris med brödsmulor och ägghack
8 personer
Tid: 10 minuter
Det blir gott att grilla sparrisen och servera
med den här toppingen!
80 g smör (smält)
2 msk flytande honung
2 vitlöksklyftor (pressade)
2 1/2 dl brödsmulor (riv dagsgammalt
bröd på den grövsta sidan av rivjärnet)
1 kg färsk grön sparris (med den trådiga
delen av stjälken bortskuren)
2 stora ägg (kokta och mosade med gaffel)
1 1/2 dl bladpersilja (finhackad)
flingsalt
Värm 50 g av smöret och 1 msk honung i en stekpanna. Tillsätt vitlök och brödsmulor och stek tills brödsmulor är gyllene och krispiga. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk, låt rinna av och skölj i iskallt vatten så de behåller sin krispighet. Salta. Lägg sparrisen på ett fat, strö över krutonger, ägg och persilja. Ringla över resterande smält smör och flytande honung.