Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Färskost med egen smaksättning

10 aug, 2017
AvRedaktionen
Färskost med örter, tomat och chili.
Färskost som du har smaksatt själv med örter eller tomat och chili är otroligt uppskattat, snyggt och enkelt. Kan förberedas dagen innan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8–12 personer

Med örter:

1 ask färskost, ca 200 g

1 kruka basilika

1 klyfta vitlök, gärna färsk

1 tsk olivolja

salt och peppar

Garnering:
färsk oregano eller annan ört

Gör så här:

Kör basilika, vitlök, olja, salt och peppar i mixer. Häll över blandningen i en bunke och rör ihop med färskosten. Kör inte osten i mixer, den blir mjuk och rinnig. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en fin skål och dekorera med lite oregano eller annan färsk ört.

Med tomat och chili:

1 salladslök, finhackad

olja till stekning

1 ask färskost, ca 200 g

1 msk tomatpuré

1 knivsudd chili

salt

Garnering:

tunt strimlad torkad chili eller valfri ört

Gör så här:

Stek salladslöken mjuk i lite olja utan att den tar färg. Låt svalna. Rör ihop alla ingredienser med färskosten i en bunke och smaka av

med salt. Lägg upp i en skål och garnera med torkad chili eller valfri ört.

Färskost med örter, tomat och chili.
Färskost med örter, tomat och chili.

Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons