Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Färskostfylld laxterrin med lingon och gin

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För att göra terrinerna behöver du 10 små portionsformar, eller släta mazarinformar, samt plastfilm. Terrinerna kan förberedas dagen innan om man vill.

1 kg gravad lax

1 kruka gräslök

400 g philadelphiaost

1/2 dl gin

salt och vitpeppar

1 dl frysta lingon

2 limer

nymalen svartpeppar

1 kruka dill

Skär gravlaxen i tunna stora skivor, och skär bort det mörka på skivorna. Finhacka gräslöken och blanda med färskosten. Smaksätt med gin, salt och vitpeppar. Vänd försiktigt ner 3/4 dl av lingonen så att de inte går sönder. Låt dem vara frysta så släpper de inte färgen.

Täck portionsformarna med plastfilm. Täck formen med laxskivor, låt laxen hänga över kanterna. Fyll formarna med ostmassan. Lägg över laxskivorna och pressa försiktigt ihop terrinen.

Låt den stå i kyl, gärna över natten. Vid serveringen vänder du upp formarna, och garnerar terrinerna med limeklyfta, nymalen svartpeppar, ärtskott, rödlök samt resterande lingon.

Annons