Färskostfyllda kalvfärsburgare med röd pesto
Kalvfärsburgare:
600 g kalvfärs
1 rödlök (finhackad)
salt och peppar
200 g Philadelphiaost med vitlök och örter
50 g rucolasallad
1 rödlök
8–12 körsbärstomater
olivolja
1–2 vitlöksklyftor
salt och peppar
röd pesto – på burk eller hemlagad
smör till stekning
4 hamburgerbröd eller annat bröd i skivor
Gör så här:
Blanda kalvfärsen med rödlök och salt och peppar. Dela upp färsen i åtta delar, rulla varje del och platta ut dem. Lägg en rejäl klick färskost på en del och den andra över. Nyp fast sidorna runt om så att inte osten flyter ut vi stekning. Stek kalvfärsbiffarna i smör tills de fått fin gyllenbrun färg i ca 5 minuter på varje sida. Lägg tomaterna på ett ugnsfast fat tillsammans med lite olivolja, skivade vitlöksklyftor och några nypor flingsalt och grilla högt upp i ugnen på 250° i några minuter.
Servera biffarna på bröd ihop med de grillade tomaterna, rödlöksringar och en matsked röd pesto.
Röd pesto:
1 burk soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
3 msk finriven parmesanost
1/2 dl lättrostade pinjenötter
6–8 basilikablad
salt och peppar
Gör så här:
Häll hela innehållet i burken med de soltorkade tomaterna i en skål och mixa med de andra ingredienserna med hjälp av en stavmixer. Peston håller sig minst en vecka i kylen. Jättegott att ha till pastan eller det grillade köttet om det blir något över.