Festlig champagneglass med färska jordgubbar
Champagne och jordgubbar – svårare än så behöver det inte vara. Men istället för att avnjuta bubblet i flytande form, varför inte göra glass av det?
LÄS OCKSÅ: 7 HÄLSOFÖRDELAR MED ATT ÄTA JORDGUBBAR
Den här fina och fräscha glassen består av champagne, roséchampagne och färska jordgubbar. Några av glasspinnarna blir champagnefärgade, medan andra blir vackert rosa.
Perfekt att servera som ”fördrink”, till helgbrunchen eller när du önskar något festligt och svalkande.
Champagneglass med jordgubbar
Du behöver:
1,5 dl champagne (eller annat bubbel)
1,5 dl roséchampagne (eller motsvarande mousserande rosévin)
Färska jordgubbar, hallon eller andra bär och färsk frukt
Glassformar
Receptet ger cirka 10 glassar
Gör så här:
1. Fyll hälften av formarna till hälften med champagne och andra hälften av formarna med roséchampagne. Du ska alltså inte fylla upp ända till kanten.
2. Lägg i jordgubbarna och sätt i pinnen. Ställ in glassarna i frysen i minst några timmar, så att de hinner stelna.
3. Servera omedelbart när du tagit ut dem.
Foto: Bakers royale