Festlig fläskfilé och sommarens godaste färskpotatissallad
24 maj, 2024
AvEva Boström
AvSandra Palmqvist
Låt fläskfilén marinera i den här otroliga bbq-såsen och grilla sedan på spett. Till det äter ni sommarens godaste färskpotatissallad med jordgubbar!
Annons
Fläskfilé med bbq-sås
Ge fläskfilén en smakskjuts med den här bbq-såsen som penslas på vid grillningen.
8 bufféportioner
Du behöver:
500 g fläskfilé
2 msk soja
1 tsk salt
2 krm peppar
Bbq-sås:
1 dl soja
1 msk riven färsk ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk sherry
1 msk flytande honung
Gör så här:
- Bbq-sås: Blanda soja, ingefära, vitlök, sherry och honung.
- Putsa filén och skär i bitar. Trä upp på grillspett eller blötlagda träspett. Pensla filéspetten med soja. Grilla på grillen tills de är genomstekta. Pensla köttet med bbq-såsen under tiden. Salta och peppra.
Annons
Rostad färskpotatissallad med jordgubbar
Jordgubbar och färskpotatis tillsammans – kan det bli mer midsommar än så?
8 bufféportioner
Du behöver:
1 kilo färskpotatis
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
250 g jordgubbar
½ finhackad rödlök
Färsk basilika
Dressing:
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
4 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
Gör så här:
- Borsta och tvätta potatisen noga och dela dem. Lägg dem på bakpappersklädd ugnsplåt. Ringla över olja. Salta och stek i mitten av ugnen i 225° i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuk. Låt svalna.
- Snoppa och dela jordgubbarna. Blanda dressingen. Vänd ner potatis, lök, jordgubbar och basilikablad.
Foto: Lisa Björner
Annons