Fetakräm med grönsaker och brytbröd
25 maj, 2022
AvLuisa Lorang
Vispa upp fetaosten så den blir krämig och ät den med krispig gurka och frisk mynta. Ett perfekt sätt att inleda middagen!
Annons
Fetakräm med grönsaker och brytbröd
Trevlig inledning på en vegetarisk meny, eller som del av en större måltid.
6 portioner
Du behöver:
Fetakräm:
300 g fetaost eller salladsost
3 dl naturell yoghurt
1 tsk dijonsenap
Salt
Topping:
2 bananschalottenlökar
1 msk olivolja till stekning
1 tsk flingsalt
1 msk nigellafrön
2 msk salta pistschnötter utan skal
1 tsk chiliflakes
1 gurka
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronsaft
Till servering:
2 nävar färsk mynta
Brytbröd eller baguette
Gör så här:
- Vispa upp fetaosten med elvisp så den blir krämig. Tillsätt yoghurt, senap och salt och vispa igen.
- Skala och skiva löken tunt. Stek gyllene och mjuk i olja i en stekpanna. Krydda med salt. Blanda nigellafrön, hackade pistaschnötter, chiliflakes och salt i en liten skål.
- Skölj gurkan och skär i tunna skivor. (Lägg den i en skål med isvatten en stund om du vill ha den extra krispig.) Låt gurkan droppa av före servering och vänd den i ett par droppar olivolja och citronsaft.
- Fördela fetakrämen på små assietter eller ett stort fat. Toppa med gurka och mjuk lök. Strö fröblandningen över och garnera med rikligt med mynta. Servera genast med bröd att doppa i krämen.
Foto: Columbus Leth
Annons