Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Filodegsinbakad lax med cream cheese och spenat

10 mar, 2018
AvRedaktionen
Små lyxiga och frasiga paket med filodeg, lax och krämig fyllning av cream cheese och spenat. Pensla med uppvispat ägg och grädda tills de är gyllene.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

4 laxfiléer

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

1 röd chili

olja, till stekning

250 g babyspenat

250 g naturell cream cheese

salt

färskmald svartpeppar

25 g smör

1 paket filodeg

1 ägg, till pensling

Gör så här:

Ta bort skinnet från laxen, om det inte redan är gjort. Skala schalottenlök och vitlök och finhacka. Kärna ur chilin, finhacka. Stek lök, vitlök och chili i olja i en stekpanna tills löken blivit genomskinlig, men inte fått färg. Skölj spenat och låt steka med några minuter tills den mjuknat. Häll över i en sil och låt vätskan rinna av. Häll tillbaka i pannan och tillsätt cream cheese, smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Lägg ut filodegsarken på bakplåtspapper och pensla ett ark med smält smör. Lägg på ett lager filodeg på den. Lägg på laxen tillsammans med en fjärdedel av spenatblandningen längst ner på arket och rulla ihop den som en vårrulle. Gör likadant med de tre övriga laxfiléerna. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 20-25 minuter tills de är gyllene. Servera genast.

Filodegsinbakad lax med cream cheese och spenat.
Filodegsinbakad lax med cream cheese och spenat.

Av: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons