Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Filodegsöveraskning med primörer

10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
emv0902-117-1
Filodegsöveraskning med primörer.

4 personer

Tillagning: 50 minuter

Du behöver:

1 förp filodegsark (finns i de flesta stora mataffärer)

1 dl oliver

5–6 soltorkade tomater

200 g fetaost

2–3 msk smält smör

rapsolja (till smörjning av formen)

2–3 msk solroskärnor

8 nypotatisar (eller en finare sort)

1 knippe sparris

100 g sockerärter

1 knippe rädisor

salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Tina filodegen om den är fryst. Hacka oliverna grovt och strimla tomaterna. Mosa fetaosten och blanda med oliver och soltorkade tomater. Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Dela filodegsarken på mitten och lägg dem på varandra två och två, pensla med smält smör mellan arken. Lägg en rejäl matsked fetaoströra på mitten och vik filodegen så att den täcker fyllningen. Lägg försiktigt ner paketen i en form oljad med rapsolja. Pensla lite smör ovanpå, strö över solroskärnor och grädda i 15–20 minuter tills knytena är gyllenbruna. Koka potatisen och förväll sparris och sockerärter (det vill säga koka endast ett par minuter). Skölj rädisorna. Lägg upp filopaketen tillsammans med rädisor, potatis, sparris och sockerärtor. Servera en valfri dressing eller tsatsiki till, eller njut primörerna som de är med lite smör och flingsalt.

Annons