Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Filodegspaj med tre sorters svamp

02 apr, 2020
AvRedaktionen
Filodegspaj med 
tre sorters svamp
Älskar du svamp? Då är denna filodegspaj med tre sorters svamp något för dig! Den frasiga pajen tillsammans med den lena och smakrika svampen utgör en helt underbar rätt. Du måste testa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 portioner

Du behöver:

5 ark filodeg, färsk eller fryst tinad

50 g smör

2 schalottenlökar

150 g portabellosvamp

200 g shiitake

150 g ostronskivling

1 handfull färsk timjan

Salt och svartpeppar

1 dl vispgrädde

200 g crème fraiche

2 ägg

Garnering:

½ dl pinjenötter

Timjan

Gör så här:

1. Värm ugnen till 180°.

2. Rulla ut filodegen, lägg en fuktig kökshandduk över.

3. Smält smöret.

4. Klä en form 30 x 40 cm, med ett lager filodeg, pensla smör över, bygg på och gör likadant lager för lager.

5. Hacka löken och rensa svampen.

6. Fräs lök och svamp i smör. Krydda med timjan, salt och peppar.

7. Fördela lök- och svampfräset på filodegen.

8. Rör ihop grädde, crème fraiche och ägg och krydda med salt och peppar.

9. Häll blandningen över svampen.

10. Strö pinjenötter och lite timjan över och grädda i ugnen i 35–40 minuter.

Filodegspaj med tre sorters svamp
Filodegspaj med tre sorters svamp.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Festlig meny med bakad ricotta, svamppasta och chokladdessert

Pappardelle med svamp, valnötter och rosmarin

Frasig paj med svamp och chèvre på smördeg

Annons