Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Filodegspaket med heta räkor och syltad ingefära

14 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0064_EMV1308.pdf

Filodegspaket med heta räkor och syltad ingefära

24 paket

Tid: 25 minuter + i kyl över natten

Frasiga, söta, goda!

24 råa stora räkor (skalade)

2 msk fi nhackad koriander

3 msk syltad ingefära (avrunnen och hackad)

1 filodegsrulle

100 g smör (smält)

solrosolja (till fritering)

dippsås:

1 1/4 dl majonnäs

1 msk fi nhackad koriander

1 msk syltad ingefära (avrunnen och hackad)

2 msk citronjuice

Lägg räkor, koriander och syltad ingefära i en skål och låt marinera i kylen över natten. Skär 24 bitar av fi lodegen, pensla dem med smör och lägg två räkor på varje tillsammans med lite ingefära och koriander. Vik ihop degen över räkorna. Hetta upp solrosolja och fritera paketen några åt gången i någon minut på varje sida eller tills de är gyllene och krispiga. Rör ihop alla ingredienser till dippsåsen och servera till.

Annons