Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Filodegsrullar med halloumi och morot

06 sep, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på filodegsrullar med halloumi och morot
Fyll dina filodegsrullar med halloumi och spännande smaker som za'atar och russin. En garanterad snackis på buffébordet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sabrera champagne – så gör duBrand logo
Sabrera champagne – så gör du

Filodegsrullar med halloumi och morot

Za’atar är en nordafrikansk kryddblandning (kan ersättas med garam masala).

Filodegsrullar med halloumi och morot passar perfekt på buffébordet

8 bufféportioner

Annons

Du behöver:

125 g morötter
1 purjolök
1 tsk olivolja för stekning
½ tsk kumminfrön
1 tsk za’atar
50 g halloumi/grillost
25 g russin/korinter
Salt, peppar
4 ark filodeg
1 tsk olivolja

Till servering:

1 dl grekisk yoghurt
Krossad spiskummin
Za’atar-kryddblandning
1 tsk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och riv morötterna grovt. Rensa och hacka purjolöken fint. Fräs morot och purjo i olja med spiskummin och za’atar i några minuter, tills allt är mjukt.
  2. Riv halloumin grovt och rör ner i pannan tillsammans med russinen. Salta och peppra.
  3. Skär filodegsarken på mitten på längden. Bred ut fyllningen på bitarna, vik in sidorna och rulla ihop som en cigarr. Lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper, och pensla/spreja med olja. Grädda gyllene i ugnen 8–9 minuter.
  4. Servering: Blanda yoghurt med spiskummin och za’atar. Ringla olja över och servera som dipp till de varma filorullarna.

Foto: Betina Hastoft

Annons