Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fiorelli med broccoli och prosciutto

29 sep, 2017
AvRedaktionen
Parmaskinka ger en lyxig inramning åt den här i övrigt mycket enkla pastarätten. Blanda pastan med lättkokt broccoli och strö över flagar av parmesan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fiorelli med broccoli och prosciutto.
Fiorelli med broccoli och prosciutto.

2 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

150 g fiorelli (eller annan kort pasta)

3 msk olivolja

1 vitlöksklyfta (krossad)

6 skivor prosciutto (strimlade)

125 g eller ett par nävar broccolibuketter (blancherade)

Parmesan till servering

Salt och peppar

Gör så här:

Koka fiorellin enligt instruktionerna på förpackningen. Hetta upp olivoljan och fräs vitlöken i ett par minuter. Tillsätt prosciutto och fräs tills den är krispig. Blanda med pastan och den lättkokta broccolin och strö över flagor av parmesan. Salta och peppra. Bon appétit!

Annons