Potatis- och fänkålsgratäng med chèvre
26 okt, 2015
AvJenny Norberg
Krämig potatisgratäng med fänkål och chevrè. Det går utmärkt att grädda gratängen i förväg. Låt den då inte blir helt klar utan sätt in den de sista 10 minuterna innan servering.
Annons
Du behöver:
11 potatisar
1 stor fänkål
2 st vitlöksklyftor
300 g chèvre
3 dl grädde eller matlagningsgrädde
1 nypa salt
1 nypa peppar
Gör så här:
Skala och skiva potatisen och fänkål i tunna skivor. Smöra en ugnsfast gratängform och varva potatis, fänkål, finhackad vitlök och smulad chèvre i flera lager. Salta på varje lager. Avsluta med att hälla på grädden och sätt in ugnen på 220° i ca 40 minuter. Gratängen ska bubbla och få en fin gyllene färg.
Annons