Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Potatis- och fänkålsgratäng med chèvre

26 okt, 2015
AvJenny Norberg
Krämig potatisgratäng med fänkål och chevrè. Det går utmärkt att grädda gratängen i förväg. Låt den då inte blir helt klar utan sätt in den de sista 10 minuterna innan servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Potatis- och fänkålsgratäng med chèvre.
Potatis- och fänkålsgratäng med chèvre.

Du behöver:

11 potatisar

1 stor fänkål

2 st vitlöksklyftor

300 g chèvre

3 dl grädde eller matlagningsgrädde

1 nypa salt

1 nypa peppar

Gör så här:

Skala och skiva potatisen och fänkål i tunna skivor. Smöra en ugnsfast gratängform och varva potatis, fänkål, finhackad vitlök och smulad chèvre i flera lager. Salta på varje lager. Avsluta med att hälla på grädden och sätt in ugnen på 220° i ca 40 minuter. Gratängen ska bubbla och få en fin gyllene färg.

Annons