Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fish taco-wraps med rostad majs och mangosalsa

01 apr, 2017
AvRedaktionen
Fish taco-wraps med rostad majs och het mangosalsa.
Tunnbröd fungerar utmärkt att göra fish tacos av. Den panerade torsken får här sällskap av rostad majs, koriandermajonnäs och het mangosalsa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer/4 tacos

Ingredienser:

4 tunnbröd

ca 400 g torskrygg

1 dl vetemjöl med lite salt och peppar

2 dl panko-ströbröd

1 majskolv

2 dl majonnäs

1 kruka koriander

Salsa:

1 lime

1 hel mango

1 chili

2 mindre tomater

1 msk sesamfrön

Topping:

romansallad

ruccola

Gör så här:

Dela fisken i valfri storlek. Panera först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i panko. Gör de sista två stegen ytterligare en gång – så får du en bättre panering. Stek fisken tills den fått en gyllenbrun yta (ca 3 minuter).

Hacka koriandern och vänd ner i majonnäsen. Smaksätt med lime, salt och peppar.

Gör nu salsan genom att tärna mangon och tomaterna (skär ut kärnhuset). Hacka önskad mängd chili och strö sesamfrön i salsan. Blanda.

Skär bort majskornen från stocken och fräs i en stekpanna med lite olja.

Lägg ut tunnbröden. Lägg på några salladsblad och fyll på med mangosalsa, fisk och sist koriandermajonnäs. Toppa med rostad majs, sesamfrön och ruccola.

Fish taco-wraps med rostad majs och het mangosalsa.
Fish taco-wraps med rostad majs och het mangosalsa.

Recept: Pom & Flora

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons