Fish taco-wraps med rostad majs och mangosalsa
2 personer/4 tacos
Ingredienser:
4 tunnbröd
ca 400 g torskrygg
1 dl vetemjöl med lite salt och peppar
2 dl panko-ströbröd
1 majskolv
2 dl majonnäs
1 kruka koriander
Salsa:
1 lime
1 hel mango
1 chili
2 mindre tomater
1 msk sesamfrön
Topping:
romansallad
ruccola
Gör så här:
Dela fisken i valfri storlek. Panera först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i panko. Gör de sista två stegen ytterligare en gång – så får du en bättre panering. Stek fisken tills den fått en gyllenbrun yta (ca 3 minuter).
Hacka koriandern och vänd ner i majonnäsen. Smaksätt med lime, salt och peppar.
Gör nu salsan genom att tärna mangon och tomaterna (skär ut kärnhuset). Hacka önskad mängd chili och strö sesamfrön i salsan. Blanda.
Skär bort majskornen från stocken och fräs i en stekpanna med lite olja.
Lägg ut tunnbröden. Lägg på några salladsblad och fyll på med mangosalsa, fisk och sist koriandermajonnäs. Toppa med rostad majs, sesamfrön och ruccola.
Recept: Pom & Flora