Fish tacos med hot mayo och mangosalsa
4 personer
Du behöver:
1 paket mini tortillas (t.ex. Old El Paso Stand ‘N’ Stuff)
Pankofriterad fisk:
600 g torskfilé
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1,5 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl pankoströbröd
1 liter rapsolja
Hot mayo:
2 dl majonnäs
4 msk Srirachasås eller annan stark chilisås
salt & peppar
Mangosalsa:
200 g mango, färsk eller tinad frusen
1 röd chili
juice från en halv lime
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
färsk koriander efter smak
salt & peppar
Gör så här:
Skär fisken i större bitar. Salta och peppra. Doppa i mjöl, vispat ägg och sist i pankoströbrödet. Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 180 grader. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllene, ca 4–5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Hot mayo:
Blanda majonnäs och stark sås, smaka av med salt och peppar.
Mangosalsa:
Skär mangon i mindre bitar. Finhacka chilin. Blanda allt tillsammans med limejuice, olivolja och äppelcidervinäger. Tillsätt koriander efter smak och smaka av med salt och peppar.
Garnera med kokosflakes och ringla över hot mayo.
Foto och recept: Old El Paso