Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fisk med citron- och oreganoolja

28 jan, 2015
AvSofie Nyblin
Salmoriglio är en olja smaksatt med citron och oregano som kan användas på alla fisksorter som passar att grillas samt till grillade grönsaker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fisk med citron- och oreganoolja.
Fisk med citron- och oreganoolja.

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

4 skivor färsk fisk

olivolja till stekning

flingsalt och nymald svartpeppar

Salmoriglio:

1 citron

2 dl olivolja

1 kruka färsk oregano

1 nypa salt

Insalata mista:

2 nävar machésallad eller annan späd sallad

200 g körsbärstomater (skivade)

1/2 rödlök (tunt skivad)

1 morot (grovt riven)

olivolja

citron

flingsalt

Gör så här:

Börja med salmoriglio. Pressa citronen och blanda med oljan. Hacka oreganon och rör i. Smaka av med lite salt. Låt stå i rumstemperatur minst en halvtimme innan servering. Blanda ingredienserna till insalata mista, blandad sallad, och droppa över lite olivolja och citron. Strö på lite flingsalt. Stek eller grilla fisken hastigt, cirka 1–2 minuter på var sida i lite olja. Salta och peppra. Servera med sanmoriglio och insalata mista bredvid.

Annons