Fisk med citron- och oreganoolja
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
4 skivor färsk fisk
olivolja till stekning
flingsalt och nymald svartpeppar
Salmoriglio:
1 citron
2 dl olivolja
1 kruka färsk oregano
1 nypa salt
Insalata mista:
2 nävar machésallad eller annan späd sallad
200 g körsbärstomater (skivade)
1/2 rödlök (tunt skivad)
1 morot (grovt riven)
olivolja
citron
flingsalt
Gör så här:
Börja med salmoriglio. Pressa citronen och blanda med oljan. Hacka oreganon och rör i. Smaka av med lite salt. Låt stå i rumstemperatur minst en halvtimme innan servering. Blanda ingredienserna till insalata mista, blandad sallad, och droppa över lite olivolja och citron. Strö på lite flingsalt. Stek eller grilla fisken hastigt, cirka 1–2 minuter på var sida i lite olja. Salta och peppra. Servera med sanmoriglio och insalata mista bredvid.