Fiskgryta med torsk och musslor
06 sep, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
En riktigt god fiskgryta, med torsk och blåmusslor, bör alltid ha sällskap av ett gott bröd och en klick aioli.
Annons
Fiskgryta med torsk och musslor
Finmiddag som går snabbt att göra. Servera med gott bröd och en klick aioli.
2 portioner
Annons
Du behöver:
½ kg blåmusslor med skal
250 g torsk
100 g purjolök
200 g morötter
3 stjälkar bladselleri
½ dl vitt vin
3 dl färdigblandad fiskbuljong
15 g smör
Salt och nymald svartpeppar
Till servering:
1 msk gräslök
1 msk körvel
150 g grovt bröd
Aioli
Gör så här:
- Skölj musslorna och kontrollera att alla är stängda. Skär torsken i stora tärningar. Hacka purjolök, morötter och bladselleri. Koka upp vin och buljong, tillsätt grönsaker och sedan musslor och torsk. Koka under lock i 4 minuter (tills musslorna öppnat sig).
- Lyft upp torsk, musslor och grönsaker med en hålslev och fördela i djupa tallrikar. Reducera (koka ihop soppan till hälften), ta kastrullen från värmen, vispa i smöret och smaka av med salt och peppar.
- Häll soppan över fisk och grönsaker i tallrikarna, strö över gräslök och körvel och servera genast med bröd och aioli.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft
Annons