Torsk med palmkål, pomelo och spenathollandaise
15 mar, 2022
AvMorten Shou
Torsken serveras med palmkål, pomelo och krämig spenathollandaise – en lätt rätt med rena smaker.
Annons
Torsk med palmkål, pomelo och spenathollandaise
Krämig och grön hollandaise och len torsk får hjälp på tallriken av sötsyrlig pomelo – supergott!
4 portioner
Du behöver:
1 pomelo
4 bitar torskrygg (à 150 g)
300 g palmkål
Olivolja
Flingsalt
Spenathollandaise:
200 g färsk spenat
400 g smör
6 äggulor
1 citron
Flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Skölj spenaten och blanchera den i lättsaltat vatten i några minuter. Vrid ur spenaten och mixa till en puré med stavmixer. Smält smöret och skira det, använd inte bottensatsen. Vispa äggulorna med citronsaft i en kastrull tills de tjocknar något. Vispa i det klarnade smöret i tunn stråle, lite i taget. Vänd ner spenatpurén och smaka av med salt.
- Skala och filea pomelon. Pensla torskfiléerna med olja och lägg dem i ett ugnsfast fat och baka dem i ugnen i 7–8 minuter. Skölj palmkålen och fräs den i lite olja i en stekpanna, krydda med salt.
- Fördela spenathollandaisen på tallrikar, lägg på torsk, palmkål och pomelo. Ringla över lite olja och servera.
Foto: Stine Christiansen
Annons