Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Torsk med palmkål, pomelo och spenathollandaise

15 mar, 2022
AvMorten Shou
Recept på torsk med palmkål, pomelo och spenathollandaise
Torsken serveras med palmkål, pomelo och krämig spenathollandaise – en lätt rätt med rena smaker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Torsk med palmkål, pomelo och spenathollandaise

Krämig och grön hollandaise och len torsk får hjälp på tallriken av sötsyrlig pomelo – supergott!

Så lagar du torsk med palmkål, pomelo och spenathollandaise

4 portioner

Du behöver:

1 pomelo
4 bitar torskrygg (à 150 g)
300 g palmkål
Olivolja
Flingsalt

Spenathollandaise:

200 g färsk spenat
400 g smör
6 äggulor
1 citron
Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°. Skölj spenaten och blanchera den i lättsaltat vatten i några minuter. Vrid ur spenaten och mixa till en puré med stavmixer. Smält smöret och skira det, använd inte bottensatsen. Vispa äggulorna med citronsaft i en kastrull tills de tjocknar något. Vispa i det klarnade smöret i tunn stråle, lite i taget. Vänd ner spenatpurén och smaka av med salt.
  2. Skala och filea pomelon. Pensla torskfiléerna med olja och lägg dem i ett ugnsfast fat och baka dem i ugnen i 7–8 minuter. Skölj palmkålen och fräs den i lite olja i en stekpanna, krydda med salt.
  3. Fördela spenathollandaisen på tallrikar, lägg på torsk, palmkål och pomelo. Ringla över lite olja och servera.

Foto: Stine Christiansen

Annons