Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fiskgryta med tomater och rotfrukter

13 jan, 2017
AvRedaktionen
Fiskgryta med tomater och rotfrukter.
Härlig fiskgryta med glada färger! Förutom lax kan du använda kräftstjärtar eller räkor. Toppa med timjan och servera med ett gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

4 morötter

3 palsternackor

1 fänkål

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

smör

1 liter vatten

2 fiskbuljongtärningar

1 kruka färsk timjan

6 potatisar

2 dl vitt vin

3 dl grädde

800 g laxfilé

1 burk kräftstjärtar i lag (och/eller 400 g färska räkor med skal)

200 g körsbärstomater

färsk timjan

salt och peppar

Gör så här:

Skala och skär morötter och palsternackor i lika stora bitar. Strimla fänkålen och löken och finhacka vitlöken. Fräs allt i lite smör i en stor gryta utan att det tar färg. Häll på vattnet, smula i fiskbuljongen och lägg i rikligt med färsk timjan.

Låt sjuda i cirka 15 minuter. Koka under tiden potatisen i en separat kastrull, var noga med att den inte blir för mjuk. Häll i vitt vin och grädde och smaka av med salt. Skär laxen i bitar och lägg i den tillsammans med kräftstjärtarna och halverade tomater.

Lägg i den kokta potatisen (gärna skuren i halvor) och låt allt bli varmt. Toppa med lite fina timjankvistar och servera med ett gott bröd.

Fiskgryta med tomater och rotfrukter.
Fiskgryta med tomater och rotfrukter.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons