Fiskpaket med getost och tomat
25 maj, 2022
AvLine Heidi Nielsen
Enklare middag än så här blir det inte – fiskpaket med getost och tomat som tillagas i ugnen eller direkt på grillen.
Annons
Fiskpaket med getost och tomat
Tillagas i ugn eller på grillen.
4 portioner
Du behöver:
800 g torskfilé eller annan vit fisk
1 fänkålshuvud
600 g körsbärstomater
150 g färsk getost
1 dl vitt vin
4 msk pesto
Salt och nymalen svartpeppar
1 ekologisk citron
Till servering:
2 nävar bredbladig persilja
Ris eller kokt potatis
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°, eller tänd grillen. Skär fisken i portionsstorlekar och bred ut dem i mitten av fyra bitar bakplåtspapper (använd aluminiumfolie om du grillar) tillsammans med strimlad fänkål, halverade körsbärstomater och getost.
- Ringla över lite vitt vin och en sked pesto i varje paket. Krydda med salt och peppar och lägg en citronskiva ovanpå.
- Samla ihop bakplåtspapperets hörn och vrid dem ett varv så att paketet blir stängt.
- Grädda fiskpaketen i ugnen i cirka 15 minuter, eller grilla dem tills fisken är vit och fast.
- Servera med grovhackad persilja på toppen, och ät med ris eller kokt potatis.
Foto: Betina Hastoft
Annons