Fisksoppa från Marstrand
12 bufféportioner
Tid: 35 minuter
Soppan kan också bli en härlig sommarmiddag för 6 personer om du serverar ett gott bröd med ost till.
Du behöver:
300 g purjolök
2 vitlöksklyftor (pressade)
1–2 tsk currypulver
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
3 fiskbuljongtärningar
500 g potatis (tärnad)
200 g morötter (slantade)
1 dl crème fraiche
400 g torsk (tärnad)
1/2 dl dill
1 dl färska örter (t ex dill, rucola, persilja, och färsk oregano)
crème fraiche
Gör så här:
Fräs purjo och vitlök, strö över curry och fräs någon minut till. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, potatis och morötter. Koka cirka 20 minuter, känn efter så att grönsakerna är mjuka. Lägg i fisk och dill, sjud cirka 5 minuter till. Garnera med färska örter och en klick crème fraiche. Servera i små glas.