Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fisksoppa från Marstrand

14 jul, 2013
AvJenny Norberg
Den här läckra och lättlagade fisksoppan hittar du i boken Sommar med systrarna von Sydow (Ica bokförlag).
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fisksoppa à la Marstrand.
Fisksoppa à la Marstrand.

12 bufféportioner

Tid: 35 minuter

Soppan kan också bli en härlig sommarmiddag för 6 personer om du serverar ett gott bröd med ost till.

Du behöver:

300 g purjolök

2 vitlöksklyftor (pressade)

1–2 tsk currypulver

1 burk krossade tomater

1 liter vatten

3 fiskbuljongtärningar

500 g potatis (tärnad)

200 g morötter (slantade)

1 dl crème fraiche

400 g torsk (tärnad)

1/2 dl dill

1 dl färska örter (t ex dill, rucola, persilja, och färsk oregano)

crème fraiche

Gör så här:

Fräs purjo och vitlök, strö över curry och fräs någon minut till. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, potatis och morötter. Koka cirka 20 minuter, känn efter så att grönsakerna är mjuka. Lägg i fisk och dill, sjud cirka 5 minuter till. Garnera med färska örter och en klick crème fraiche. Servera i små glas.

Annons