Fixa helgmyset med hemgjord pizza
1. Chorizopizza
4 personer
Tid: 15 minuter
Med chorizo blir pizzan extra mättande. Oliver på toppen gör susen!
Du behöver:
1 Santa Maria pizza tortilla
8 msk Santa Maria pizza sauce
3 1/2 dl riven ost
Topping:
100 g chorizo
1 röd paprika (strimlad)
1/2 rödlök
12 kalamataoliver
Gör så här:
Värm ugnen till 250°. Bred ut cirka 2 msk pizza sauce per bröd och toppa med ost och valfritt pålägg.
Lägg pizzan på en plåt och ställ lågt ner i ugnen. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg. Garnera eventuellt med pizza-topping och servera genast med en god sallad till.
2. Mozzarellapizza
4 personer
Tid: 20 minuter
Hur får man en pizza ännu godare? Svar: mera ost! Mums.
Du behöver:
1 Santa Maria pizza tortilla
8 msk Santa Maria pizza sauce
2 dl riven ost
Topping:
2 bitar mozzarella (à 125 gram)
1/2 paket körsbärstomater (skivade)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta (pressad)
200 g färsk spenat
salt och peppar
2 tsk Santa Maria red hot chili flakes
Gör så här:
Värm ugnen till 250°. Värm oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken. Låt den fräsa på medelstark värme en minut. Lägg i spenaten och salta och peppra. Rör om försiktigt och fräs tills spenaten är mjuk.
Bred ut cirka 2 msk pizza sauce per bröd och toppa med ost. Fördela spenat, mozzarella och körsbärstomater över pizzan.
Lägg pizzan på en plåt och ställ lågt ner i ugnen. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg. Krydda med chili flakes och servera genast.
3. Kycklingkebab-pizza
4 personer
Tid: 20 minuter
Med lite kebabkrydda hottar du upp kycklingen som toppar den här godingen.
Du behöver:
4 Santa Maria pizza tortilla
8 msk Santa Maria pizza sauce
3 1/2 dl riven ost
Topping:
1 msk olja
300 g kycklingfilé (strimlad)
1 msk kebabkrydda
5 romansalladsblad (strimlade)
16 skivor red jalapeño
1/2 gul lök (skivad)
salt
4 msk Santa Maria pizza-topping
Gör så här:
Värm ugnen till 250°. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn den strimlade kycklingen. Tillsätt kebabkrydda och låt det steka i ett par minuter. Smaka av med salt.
Bred ut cirka 2 msk pizza sauce per bröd och toppa med ost. Fördela den stekta kycklingen, lök och jalapeñoskivor över pizzorna. Lägg pizzan på en plåt och ställ lågt ner i ugnen. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg.
Toppa pizzorna med romansallad och pizza-topping.
4. Getostpizza
4 personer
Tid: 20 minuter
Som en chèvre chaud, fast i pizzaform. Grymt god som aptitretare eller dessert.
Du behöver:
4 Santa Maria pizza tortilla
Topping:
200 g chèvre
2 msk sesamfrö
1/2 dl flytande honung
1 granatäpple
Gör så här:
Värm ugnen till 250°. Skiva getosten i cirka 1/2 cm tjocka skivor och fördela över de fyra pizzorna. Hetta upp en stekpanna och rosta sesamfröna under omrörning tills de blir gyllenbruna, häll sedan över dem på ett fat. Fördela sesamfröna över varje pizza. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg. Rensa ur kärnorna i granatäpplet under tiden pizzorna gräddas.
När pizzan fått färg och är klar – ringla över honung och garnera med rikligt med granatäpple kärnor.
Recept och foto: Arla köket, Santa Maria