Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fixa helgmyset med hemgjord pizza

28 nov, 2015
AvRedaktionen
Fixa helgmyset med hemgjord pizza.
Lösningen när middagen ska gå fort och alla ska få sin favorit? Hemgjord pizza! Gör den på nolltid med pizza-tortillabotten eller färdig pizzadeg. Pizza kan också funka bra i munsbitar till fördrinken eller med frukt och ost på som dessert!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Chorizopizza

4 personer

Tid: 15 minuter

Med chorizo blir pizzan extra mättande. Oliver på toppen gör susen!

Du behöver:

1 Santa Maria pizza tortilla

8 msk Santa Maria pizza sauce

3 1/2 dl riven ost

Topping:

100 g chorizo

1 röd paprika (strimlad)

1/2 rödlök

12 kalamataoliver

Gör så här:

Värm ugnen till 250°. Bred ut cirka 2 msk pizza sauce per bröd och toppa med ost och valfritt pålägg.

Lägg pizzan på en plåt och ställ lågt ner i ugnen. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg. Garnera eventuellt med pizza-topping och servera genast med en god sallad till.

2. Mozzarellapizza

4 personer

Tid: 20 minuter

Hur får man en pizza ännu godare? Svar: mera ost! Mums.

Du behöver:

1 Santa Maria pizza tortilla

8 msk Santa Maria pizza sauce

2 dl riven ost

Topping:

2 bitar mozzarella (à 125 gram)

1/2 paket körsbärstomater (skivade)

1 msk olja

1 vitlöksklyfta (pressad)

200 g färsk spenat

salt och peppar

Annons

2 tsk Santa Maria red hot chili flakes

Gör så här:

Värm ugnen till 250°. Värm oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken. Låt den fräsa på medelstark värme en minut. Lägg i spenaten och salta och peppra. Rör om försiktigt och fräs tills spenaten är mjuk.

Bred ut cirka 2 msk pizza sauce per bröd och toppa med ost. Fördela spenat, mozzarella och körsbärstomater över pizzan.

Lägg pizzan på en plåt och ställ lågt ner i ugnen. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg. Krydda med chili flakes och servera genast.

3. Kycklingkebab-pizza

4 personer

Tid: 20 minuter

Med lite kebabkrydda hottar du upp kycklingen som toppar den här godingen.

Du behöver:

4 Santa Maria pizza tortilla

8 msk Santa Maria pizza sauce

3 1/2 dl riven ost

Topping:

1 msk olja

300 g kycklingfilé (strimlad)

1 msk kebabkrydda

5 romansalladsblad (strimlade)

16 skivor red jalapeño

1/2 gul lök (skivad)

salt

4 msk Santa Maria pizza-topping

Annons

Gör så här:

Värm ugnen till 250°. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn den strimlade kycklingen. Tillsätt kebabkrydda och låt det steka i ett par minuter. Smaka av med salt.

Bred ut cirka 2 msk pizza sauce per bröd och toppa med ost. Fördela den stekta kycklingen, lök och jalapeñoskivor över pizzorna. Lägg pizzan på en plåt och ställ lågt ner i ugnen. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg.

Toppa pizzorna med romansallad och pizza-topping.

4. Getostpizza

4 personer

Tid: 20 minuter

Som en chèvre chaud, fast i pizzaform. Grymt god som aptitretare eller dessert.

Du behöver:

4 Santa Maria pizza tortilla

Topping:

200 g chèvre

2 msk sesamfrö

1/2 dl flytande honung

1 granatäpple

Gör så här:

Värm ugnen till 250°. Skiva getosten i cirka 1/2 cm tjocka skivor och fördela över de fyra pizzorna. Hetta upp en stekpanna och rosta sesamfröna under omrörning tills de blir gyllenbruna, häll sedan över dem på ett fat. Fördela sesamfröna över varje pizza. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg. Rensa ur kärnorna i granatäpplet under tiden pizzorna gräddas.

När pizzan fått färg och är klar – ringla över honung och garnera med rikligt med granatäpple kärnor.

Hemgjorda pizzor.
Hemgjorda pizzor.

Recept och foto: Arla köket, Santa Maria

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons