Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Flädertonic med rabarber – och det godaste tillbehöret

25 maj, 2022
AvRedaktionen ELLE
Flädertonic med rabarber – och det godaste tillbehöret
Lisa Björner
Skåla in årets härligaste period med säsongens godaste fördrink och det allra godaste tillbehöret – som ingen kan sluta äta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallonBrand logo
Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

Flädertonic med rabarber

Syrlig, söt och läskande. Perfekt start!

1 cocktail

Du behöver:

5 cl gin
3 cl outspädd flädersaft
2 cl limesaft
5–10 cl tonic med rabarbersmak

Gör så här:

  1. Mät upp gin, flädersaft och saft från pressad lime i ett glas med is. Toppa med tonic.
  2. Dekorera gärna med rabarber och fläderblommor om det finns.
Bjud på frisk flädertonic med chips och Västerbottensdipp
Lisa Björner

Chips med västerbottensdipp

Sommarens godaste tilltugg!

4–6 bufféportioner

Du behöver:

1 påse salta naturella potatischips

Västerbottensdipp:

1 ½ dl riven Västerbottenost
2 dl creme fraiche
1–2 msk finhackad gräslök
1–2 msk finhackad dill
Salt
Nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda samman riven Västerbottenost och crème fraiche. Vänd ner den finhackade gräsköken och dillen och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  2. Servera dippen till chipsen.

Foto: Lisa Björner

Annons