Flankstek med krossade potatisar och dragonkräm
4 personer
Tid: 30 minuter
Krossade potatisar:
1 kg små delikatesspotatisar
3 msk rapsolja
flingsalt och peppar
Flankstek:
1 flankstek
salt och peppar
2 msk smör (till stekning)
Dragonkräm:
2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1/2 kruka färsk fransk dragon (strimlad)
salt och peppar
ett par droppar färskpressad citron (efter smak)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisen och dela dem på hälften. Lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olja, flingsalt och peppar. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Gör under tiden klart köttet och såsen. Krossa sedan potatisarna lätt vid servering med hjälp av en potatiskross eller en gaffel. Putsa bort de värsta senorna från flanksteken. Salta och peppra. Smält smör i en stek- eller grillpanna och stek köttet ca 5 minuter på var sida. Låt gärna köttet vila ett par minuter innan det skärs upp. Blanda ihop alla ingredienser till dragonkrämen
Recept och foto: Jennie Benjaminsson