Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Flankstek med krossade potatisar och dragonkräm

25 okt, 2015
AvRedaktionen
Flankstek med krossade potatisar och dragonkräm.
Flankstek är en spännande och läcker köttbit som tillagas på nolltid, gärna lätt rosa. Servera med krossade potatisar och dragonkräm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Krossade potatisar:

1 kg små delikatesspotatisar

3 msk rapsolja

flingsalt och peppar

Flankstek:

1 flankstek

salt och peppar

2 msk smör (till stekning)

Dragonkräm:

2 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

1 vitlöksklyfta (finhackad)

1/2 kruka färsk fransk dragon (strimlad)

salt och peppar

ett par droppar färskpressad citron (efter smak)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skölj potatisen och dela dem på hälften. Lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olja, flingsalt och peppar. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Gör under tiden klart köttet och såsen. Krossa sedan potatisarna lätt vid servering med hjälp av en potatiskross eller en gaffel. Putsa bort de värsta senorna från flanksteken. Salta och peppra. Smält smör i en stek- eller grillpanna och stek köttet ca 5 minuter på var sida. Låt gärna köttet vila ett par minuter innan det skärs upp. Blanda ihop alla ingredienser till dragonkrämen

Flankstek med krossade potatisar och dragonkräm.
Flankstek med krossade potatisar och dragonkräm.

Recept och foto: Jennie Benjaminsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons