Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa
2 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
2 dl kokt quinoa, avsvalnad
150 g färsk broccoli
10 cm gurka 1 msk olivolja
1 msk citronsaft
400 g fläskfilé
svarta och vita sesamfrön
salt och nymalen svartpeppar
några småtomater (gärna på kvist)
Tomatkräm:
1 dl soltorkade tomater + lite av oljan
1 dl turkisk yoghurt
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
Lägg broccolin i en matberedare och mixa tills den är finhackad. Häll över broccolin i en bunke och tillsätt quinoan. Skala gurkan, dela den på mitten, kärna ur och skiva i halvmånar. Blanda ner i quinoan. Häll över olivolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
Blanda sesamfrön med salt och peppar. Putsa fläskfilén och lägg den i en ugnsfast form. Pensla den med olivolja och rulla den i fröblandningen. Sätt in i mitten av ugnen. Ställ in tomaterna efter cirka tio minuter och låt dem gå med tills fläskfilén är klar och har en innertemperatur på 70°.
Servera fläskfilén i skivor tillsammans med broccoliquinoa, tomatkräm och rostade tomater.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner