Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa

26 mar, 2017
AvRedaktionen
Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa.
Servera fläskfilén i skivor tillsammans med broccoliquinoa, tomatkräm och rostade to­mater. Känns fläskfilé för lyxigt kan du panera fläskkotletter i stället.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 dl kokt quinoa, avsvalnad

150 g färsk broccoli

10 cm gurka 1 msk olivolja

1 msk citronsaft

400 g fläskfilé

svarta och vita sesamfrön

salt och nymalen svartpeppar

några småtomater (gärna på kvist)

Tomatkräm:

1 dl soltorkade tomater + lite av oljan

1 dl turkisk yoghurt

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Koka quinoan enligt an­visningen på förpackningen. Låt svalna.

Lägg broccolin i en matberedare och mixa tills den är finhackad. Häll över broccolin i en bunke och tillsätt quinoan. Skala gurkan, dela den på mitten, kärna ur och skiva i halvmånar. Blanda ner i quinoan. Häll över olivolja och citronsaft, smaka av med salt och peppar.

Blanda sesamfrön med salt och peppar. Putsa fläskfilén och lägg den i en ugnsfast form. Pensla den med olivolja och rulla den i fröblandningen. Sätt in i mitten av ugnen. Ställ in tomaterna efter cirka tio minuter och låt dem gå med tills fläskfilén är klar och har en innertemperatur på 70°.

Servera fläskfilén i skivor tillsammans med broccoliquinoa, tomatkräm och rostade to­mater.

Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa.
Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons