Fläskfilé med nötgremoulata
10 mar, 2020
AvRedaktionen
Bjud på fläskfilé utöver det vanliga! Denna variant med nötgremolata och ugnsbakad zucchini serveras med potatis eller pasta.
Annons
2–3 portioner
Fläskfilé:
1 fläskfilé
Olivolja till stekning
Salt och svartpeppar
300 g körsbärstomater
1 zucchini
Nötgremolata:
1 ½ dl persilja
50 g pistaschnötter utan skal
1 ekologisk citron, skalet
2 msk olivolja
Till servering:
Potatis eller pasta
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°.
- Putsa fläskfilén och bryn runt om i olivolja.
- Krydda med salt och peppar.
- Hacka persiljan och pistaschnötterna.
- Riv skalet på citronen fint och blanda persilja, hackad pistasch, citronskal och lite olivolja till en grynig gremolata.
- Lägg undan ett par skedar gremolata och bred resten av blandningen över filén.
- Lägg filén på ett smort ugnsfast fat.
- Halvera tomaterna och skär zucchinin i mindre bitar och fördela runt om.
- Droppa lite olja över grönsakerna och krydda med salt och peppar.
- Baka i ugnen i 20–25 minuter tills köttet är rosa och grönsakerna känns al dente.
- Servera filén med potatis eller pasta och resterande gremolata vid sidan om.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons