Fläskfiléspett med chilisalsa
14 apr, 2023
AvLinn Grubbström
AvLouisa Lorang
AvGitte Heidi Rasmussen
Perfekt balans råder i denna rätt med fläskfiléspett, chilisalsa och ris. Låt gärna salsan stå en stund så den får mycket smak!
Annons
Fläskfiléspett med chilisalsa
Här råder ingen brist på smak.
2 portioner
Annons
Du behöver:
250 g fläskfilé
2 msk kinesisk soja
1 tsk flytande honung
2 tsk stark chilisås
1 msk risvinäger
120 g ris chilisalsa
1 stor röd chilifrukt
1 schalottenlök
1 handfull koriander
1 msk risvinäger
1 msk mirin
2 tsk neutral olja
Tillbehör:
Kokt ris
Gör så här:
- Börja med chilisalsan. Rensa chilin och hacka den fint. Skala och hacka löken fint. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienserna i en skål och låt dra medan du lagar till köttet.
- Skär fläskfilén i mindre bitar. Blanda soja, honung, chilisås och vinäger i en stor skål. Vänd köttet i marinaden och låt dra i 5–10 minuter. Trä upp köttet på grillspett och stek i 2–3 minuter per sida i grillpanna, tills de får färg. Lägg upp spetten på tallrikar, ringla chilisalsa över och servera med ris.
Foto: Columbus Leth, Lene Samsø, Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons