Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Flatbread med prästost, zucchini och oregano

25 mar, 2016
AvRedaktionen
Flatbread med vällagrad prästost, zucchini och oregano.
Flatbread på färdigbakat bröd är en snabb och enkel genväg till ett gott drinktilltugg, en förrätt eller som hel middag tillsammans med en sallad. Fyllningen kan varieras i det oändliga. Toppa brödet med favoritosten och grädda sedan snabbt i ugnen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 15 min

2 portioner

Du behöver:

1 skiva Pågen Hönökaka

1 knipplök

1 knippe oregano

2 dl riven vällagrad prästost

1 liten zucchini

1 vitlöksklyfta

Salt och svartpeppar

Olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Finstrimla knipplöken. Repa oreganobladen från kvistarna.
  4. Fördela ost, knipplök och oregano (spara några blad till garnering) på brödet.
  5. Grädda i övre delen av ugnen tills osten fått fin färg, ca 5 min. Passa noga så att det inte bränns!
  6. Skär under tiden zucchinin i skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Stek zucchinin i olja tills den fått fin färg. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra.
  7. Fördela zucchinin på det gräddade brödet. Garnera med oregano och servera direkt!

Tips! Receptet är skrivet för tillagning i ugnen, men det går även bra att grilla brödet på grillen.

Flatbread med vällagrad prästost, zucchini och oregano.
Flatbread med vällagrad prästost, zucchini och oregano.

Recept och foto: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons