Flatbread med prästost, zucchini och oregano
25 mar, 2016
AvRedaktionen
Flatbread på färdigbakat bröd är en snabb och enkel genväg till ett gott drinktilltugg, en förrätt eller som hel middag tillsammans med en sallad. Fyllningen kan varieras i det oändliga. Toppa brödet med favoritosten och grädda sedan snabbt i ugnen.
Annons
Tid: 15 min
2 portioner
Du behöver:
1 skiva Pågen Hönökaka
1 knipplök
1 knippe oregano
2 dl riven vällagrad prästost
1 liten zucchini
1 vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
- Finstrimla knipplöken. Repa oreganobladen från kvistarna.
- Fördela ost, knipplök och oregano (spara några blad till garnering) på brödet.
- Grädda i övre delen av ugnen tills osten fått fin färg, ca 5 min. Passa noga så att det inte bränns!
- Skär under tiden zucchinin i skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Stek zucchinin i olja tills den fått fin färg. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra.
- Fördela zucchinin på det gräddade brödet. Garnera med oregano och servera direkt!
Tips! Receptet är skrivet för tillagning i ugnen, men det går även bra att grilla brödet på grillen.
Recept och foto: Pågen
Annons