Flatbread med zucchini och baba ganoush
27 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Allt går att tillaga på grillen, till och med såsen! Grilla aubergine och gör en krämig baba ganoush som du serverar med detta lätt grillade flatbread med zucchini.
Annons
Flatbread med zucchini och baba ganoush
Den krämiga aubergine-dippen smakar extra bra när auberginen får röksmak på grillen.
2 portioner
Du behöver:
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
½ tsk spiskumminfrön
2 tsk tahini
½ citron
1 ½ dl turkisk yoghurt
Salt och nymalen svartpeppar
Balsamico-marinerade russin:
2 msk russin
½ dl balsamvinäger
Fyllning:
1 liten zucchini
2 rödlökar
Till servering:
2 flatbread
1 näve mynta
Gör så här:
- Vänd russin i balsamico och låt dra under tiden du tillagar auberginen. Grilla auberginen på indirekt värme i cirka 35 minuter. Skrapa ur inkråmet och mixa det med vitlök, spiskummin, tahini, citronsaft och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
- Hyvla zucchini tunt med osthyvel eller mandolin. Skala och skär löken i tunna skivor. Grilla flatbreaden lätt. Bred på baba ganoush och fördela zucchini, rödlök och russin på röran. Strö över mynta och servera.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons