Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Flatbread med zucchini och baba ganoush

27 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Flatbread med zucchini och baba ganoush
Allt går att tillaga på grillen, till och med såsen! Grilla aubergine och gör en krämig baba ganoush som du serverar med detta lätt grillade flatbread med zucchini.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Flatbread med zucchini och baba ganoush

Den krämiga aubergine-dippen smakar extra bra när auberginen får röksmak på grillen.

Flat bread med zucchini och baba ganoush

2 portioner

Du behöver:

1 aubergine
1 vitlöksklyfta
½ tsk spiskumminfrön
2 tsk tahini
½ citron
1 ½ dl turkisk yoghurt
Salt och nymalen svartpeppar

Balsamico-marinerade russin:

2 msk russin
½ dl balsamvinäger

Fyllning:

1 liten zucchini
2 rödlökar

Till servering:

2 flatbread
1 näve mynta

Gör så här:

  1. Vänd russin i balsamico och låt dra under tiden du tillagar auberginen. Grilla auberginen på indirekt värme i cirka 35 minuter. Skrapa ur inkråmet och mixa det med vitlök, spiskummin, tahini, citronsaft och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hyvla zucchini tunt med osthyvel eller mandolin. Skala och skär löken i tunna skivor. Grilla flatbreaden lätt. Bred på baba ganoush och fördela zucchini, rödlök och russin på röran. Strö över mynta och servera.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Annons