Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Focaccia med basilika och soltorkade tomater

05 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Focaccia med soltorkade tomater och basilika! Brödet är enkelt att variera i både smak och storlek.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Focaccia med basilika och soltorkade tomater.
Focaccia med basilika och soltorkade tomater.

(1 stor eller 8–9 små)

Du behöver:

500 g vatten (5 dl)

700 g vetemjöl (ca 11 1⁄2 dl)

50 g fullkornsdinkel (knappt 1 dl)

10 g jäst

150 g soltorkade tomater

5 g torkad basilika (ca 1 tsk)

10 g salt (ca 1⁄2 msk)

Topping:

olivolja flingsalt

Gör så här:

Blanda alla ingredienser utom salt och kör degen i deg- blandare i 3 minuter långsamt och 5 minuter snabbt. Tillsätt därefter salt och kör 3 minuter till. Forma till en boll och lägg den i en oljad plastback med lock. Låt jäsa till dubbel storlek.

1 stor focaccia: Vänd sedan degen i olja och lägg den på en bakpappersklädd plåt. Tryck försiktigt ut degen och låt jäsa i cirka 30 minuter. Värm ugnen till 250°. Strö över flingsalt, ställ in plåten i ugnen, sänk till 230° och grädda i cirka 20 minuter.

Små focaccior: Dela degen i 8–9 bitar, forma dem till runda bullar och låt jäsa till dubbel storlek. Vänd dem sedan i olivolja och låt jäsa i cirka 30 minuter. Baka som den stora, men något kortare tid.

Annons