Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Focaccia med frön

06 aug, 2017
AvRedaktionen
Saftig focaccia med krispiga pumpa- och solroskärnor.
Saftig focaccia med krispiga pumpa- och solroskärnor. Degen går att göra kvällen innan och baka ut när det passar nästa dag. Skär i trekanter vid servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

25 g jäst

6 dl kallt vatten

2 msk flytande honung

salt

4 dl durumvetemjöl

4 ½ dl fullkornsmjöl av dinkel

5 dl vetemjöl

olivolja

1 msk pumpakärnor

1 msk solroskärnor

Gör så här:

Rör ut jästen i lite av vattnet i en bunke. Tillsätt resten av vattnet, honung och 1 msk salt.

Rör ner durumvetemjöl och dinkelmjöl och arbeta degen i maskin eller med elvisp med degkrokar. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och fortsätt arbeta degen i 6–8 minuter, den ska vara lite kladdig.

Strö lite mjöl över degen, plasta in bunken och låt den jäsa i kylskåp i minst 8 timmar.

Värm ugnen till 200°. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan och nagga den med en gaffel. Ringla olja över degen och strö över lite salt, pumpa- och solroskärnor.

Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter, tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler. Skär i trekanter vid servering.

Focaccia med frön.
Focaccia med frön.

Recept & styling: Marie Melchior
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons