Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fondant-potatis

16 feb, 2019
AvRedaktionen
Fondant-potatis med mustig smak och knaprig yta.
Att laga fondant-potatis betyder att man både kokar och steker potatisen. Buljongen ger mustig smak och smöret en karamelliserad knaprig yta. Supergott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 kg mjölig potatis (skuren i skivor)

1 liter färdig grönsaksbuljong

75 g smör

5 st vitlöksklyftor

2 timjankvistar

2 rosmarinkvistar

Gör så här:

Lägg potatisskivorna i en kastrull tillsammans med buljongen och koka upp. Låt småputtra i cirka 10–12 minuter tills potatisen är mjuk, men inte faller i bitar. Låt rinna av.

Hetta upp smöret i en stor stekpanna tills det bubblar. Lägg ner potatisen tillsammans med de hela vitlöksklyftorna och örterna och fräs i 4–5 minuter tills de är gyllene. Lyft ur vitlöken och örterna och servera direkt.

Fondant-potatis.
Fondant-potatis.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons