Fondant-potatis
16 feb, 2019
AvRedaktionen
Att laga fondant-potatis betyder att man både kokar och steker potatisen. Buljongen ger mustig smak och smöret en karamelliserad knaprig yta. Supergott!
Annons
6 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver:
1 kg mjölig potatis (skuren i skivor)
1 liter färdig grönsaksbuljong
75 g smör
5 st vitlöksklyftor
2 timjankvistar
2 rosmarinkvistar
Gör så här:
Lägg potatisskivorna i en kastrull tillsammans med buljongen och koka upp. Låt småputtra i cirka 10–12 minuter tills potatisen är mjuk, men inte faller i bitar. Låt rinna av.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna tills det bubblar. Lägg ner potatisen tillsammans med de hela vitlöksklyftorna och örterna och fräs i 4–5 minuter tills de är gyllene. Lyft ur vitlöken och örterna och servera direkt.
Annons