Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fondant-potatis

16 feb, 2019
AvRedaktionen
Fondant-potatis med mustig smak och knaprig yta.
Att laga fondant-potatis betyder att man både kokar och steker potatisen. Buljongen ger mustig smak och smöret en karamelliserad knaprig yta. Supergott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

1 kg mjölig potatis (skuren i skivor)

1 liter färdig grönsaksbuljong

75 g smör

5 st vitlöksklyftor

2 timjankvistar

2 rosmarinkvistar

Gör så här:

Lägg potatisskivorna i en kastrull tillsammans med buljongen och koka upp. Låt småputtra i cirka 10–12 minuter tills potatisen är mjuk, men inte faller i bitar. Låt rinna av.

Hetta upp smöret i en stor stekpanna tills det bubblar. Lägg ner potatisen tillsammans med de hela vitlöksklyftorna och örterna och fräs i 4–5 minuter tills de är gyllene. Lyft ur vitlöken och örterna och servera direkt.

Fondant-potatis.
Fondant-potatis.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons