Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fyllda paprikor med kalvfärs och tomatsås

08 nov, 2015
AvRedaktionen
En traditionell rätt från Avellino i Kampanien som serveras på Fornata (fornata.com). Servera med ett gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fyllda paprikor med kalvfärs och tomatsås.
Fyllda paprikor med kalvfärs och tomatsås.

4 personer

Tid: 1 timme 10 minuter

Du behöver:

olivolja

1 vitlöksklyfta (skivad)

2 x 400 g plommontomater på burk

1 nypa socker

4 små röda paprikor

1 näve finriven parmesan

Fyllning:

175 g brödsmulor från 1 ciabatta

2 dl mjölk

300 g kalvfärs

2 tsk hackad (persilja)

2 tsk vitlök (hackad)

2 uppvispade ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Hetta upp 2 tsk olivolja i en stekpanna, lägg i den skivade vitlöken och låt det fräsa i några minuter. Tillsätt tomaterna och en nypa socker och låt det puttra i ungefär 15 minuter, tills såsen tjocknat. Skär av toppen på paprikorna och skär av lite på botten så att de kan stå rakt, men skär inte igenom hel paprikan – då rinner all fyllning ut. Ta bort fröna, skölj paprikorna och låt dem torka. Gnid in paprikorna med olja och kryddor och placera dem tätt i en liten ugnsform. Placera dem därefter i ugnen i cirka 20 minuter.

Annons

Lägg brödsmulorna i mjölk och låt svälla i cirka 5 minuter. Fräs färsen i lite olja tills den börjar få färg, ta bort färsen från plattan och låt de svalna lite. Blanda i persilja, vitlök, ägg, bröd och hälften av tomatsåsen. Blanda väl och häll lika mycket av fyllningen i vardera paprika. Häll resten av tomatsåsen över paprikorna och avsluta med parmesan. Tillaga i ugnen i 15–20 minuter eller tills de är mjuka, servera med resten av ciabattan.

Av: Maria Soxbo
Foto: Myles New

Annons