Fyllda paprikor med kalvfärs och tomatsås
4 personer
Tid: 1 timme 10 minuter
Du behöver:
olivolja
1 vitlöksklyfta (skivad)
2 x 400 g plommontomater på burk
1 nypa socker
4 små röda paprikor
1 näve finriven parmesan
Fyllning:
175 g brödsmulor från 1 ciabatta
2 dl mjölk
300 g kalvfärs
2 tsk hackad (persilja)
2 tsk vitlök (hackad)
2 uppvispade ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 220°. Hetta upp 2 tsk olivolja i en stekpanna, lägg i den skivade vitlöken och låt det fräsa i några minuter. Tillsätt tomaterna och en nypa socker och låt det puttra i ungefär 15 minuter, tills såsen tjocknat. Skär av toppen på paprikorna och skär av lite på botten så att de kan stå rakt, men skär inte igenom hel paprikan – då rinner all fyllning ut. Ta bort fröna, skölj paprikorna och låt dem torka. Gnid in paprikorna med olja och kryddor och placera dem tätt i en liten ugnsform. Placera dem därefter i ugnen i cirka 20 minuter.
Lägg brödsmulorna i mjölk och låt svälla i cirka 5 minuter. Fräs färsen i lite olja tills den börjar få färg, ta bort färsen från plattan och låt de svalna lite. Blanda i persilja, vitlök, ägg, bröd och hälften av tomatsåsen. Blanda väl och häll lika mycket av fyllningen i vardera paprika. Häll resten av tomatsåsen över paprikorna och avsluta med parmesan. Tillaga i ugnen i 15–20 minuter eller tills de är mjuka, servera med resten av ciabattan.
Av: Maria Soxbo
Foto: Myles New