Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Här är maten som gör oss gladare

28 jul, 2016
AvLisa Segerson
En australiensisk studie menar att det finns en genväg till att bli gladare. Och nej, det handlar inte om att vinna på lotto, åka på en lyxig semester eller att gulla med hundvalpar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vem vill inte bli gladare? Och faktiskt är det betydligt enklare än vad vi kanske först hade trott, i alla fall om man får tro en undersökning som har publicerats i American Journal of Public Health.

Studien i fråga är gjord i Australien och enligt den är den viktigaste faktorn för att bli gladare är att äta massor av färsk frukt och färska grönsaker. Över 12 000 personer deltog i den sex år långa studien där forskarna kartlade hur nöjda försökspersonerna var med sina liv.

Åtta gånger om dagen

Personerna i studien ombads att öka sitt intag av frukt och grönsaker från i princip ingenting, till åtta portioner om dagen och resultatet var att majoriteten blev mycket gladare.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Källa: Good Housekeeping UK

Artikel: Allers

LÄS OCKSÅ:

Så ofta ska du ha sex för att må bra

13 bra stränder och havsbad att besöka i Sverige

Gott (och nyttigt) snacks till lördagkvällen

Annons