Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fransk biffgryta med puylinser

24 feb, 2014
AvSuzanne Ribbing
Det sprider sig en ljuvlig doft i köket när den här grytan långsamt puttrar sig allt mörare. En varning dock: Det här är den typ av mat man inte slutar äta förrän sista gnuttan är uppskrapad från kastrullbotten...
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fransk biffgryta med puylinser.
Fransk biffgryta med puylinser.

4 personer

Tid: 2 timmar

Du behöver:

100 g rökt sidfläsk

2–3 gula lökar

2 morötter

1 kg högrev (eller ytterlår av nöt)

1 tsk timjan

1 flaska rödvin

5 dl oxfond eller -buljong

2 dl sköljda puylinser

2 tomater

100 g sockerärter

1 msk honung

1 msk rödvinsvinäger

salt, peppar

Gör så här:

Strimla fläsket. Skala och grovhacka löken. Skala och slanta en morot. Bryn allt i en rejäl gryta. Grovtärna under tiden köttet och lägg i kastrullen. Lägg i timjan och häll på vin och fond/buljong. Låt puttra under lock på svag värme i cirka 1 timme. Skumma med en hålslev.

Lägg i linserna och den andra slantade moroten, koka på svag värme i 20 minuter. Tärna tomat och sockerärter i mindre bitar och låt puttra med de sista minuterna.

Smaka av grytan en sista gång med honung och vinäger, salt och peppar.

Annons