Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fransk getostsallad

25 maj, 2016
AvRedaktionen
Fransk getostsallad.
Sallad på mild och fin nyskördad huvudsallad serveras med frasiga getost-toast på toppen. Perfekt till sommarbuffén!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 min

Du behöver:

1 huvudsallad

4 skivor baguette

100 g chèvre

2 msk olivolja

1 msk flytande honung

Dressing:

1 dl solrosolja

1/2 dl rödvinsvinäger

1 tsk salt och 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på175°. Plocka och skölj salladen. Skär större blad i mindre bitar. Skiva getosten i 4 skivor och fördela över brödskivorna. Ringla över olivolja och honung jämnt fördelat. Gratinera bröden mitt i ugnen i ca 5–7 minuter. Blanda samman dressingen. Lägg salladen i en skål och häll över dressingen. Toppa med toasten.

Fransk getostsallad.
Fransk getostsallad.

Av: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons