Fransk getostsallad
25 maj, 2016
AvRedaktionen
Sallad på mild och fin nyskördad huvudsallad serveras med frasiga getost-toast på toppen. Perfekt till sommarbuffén!
Annons
4 personer
Tid: 15 min
Du behöver:
1 huvudsallad
4 skivor baguette
100 g chèvre
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
Dressing:
1 dl solrosolja
1/2 dl rödvinsvinäger
1 tsk salt och 1 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på175°. Plocka och skölj salladen. Skär större blad i mindre bitar. Skiva getosten i 4 skivor och fördela över brödskivorna. Ringla över olivolja och honung jämnt fördelat. Gratinera bröden mitt i ugnen i ca 5–7 minuter. Blanda samman dressingen. Lägg salladen i en skål och häll över dressingen. Toppa med toasten.
Av: Maria Zihammou
Foto: Carina Gran
Annons