Fransk rostbiff med senapsmajonnäs och tillbehör
8 personer
Tid: 1 1/2 timme
Rostbiff:
1 kg rostbiff (helst ekologisk och närproducerad)
2 tsk flingsalt
nymald svartpeppar
Förslag på tillbehör:
smågurkor och syltlök eller pickles
Gör så här:
Sätt ugnen på 125°. Torka av köttet och klappa in det med salt och mycket svartpeppar. Bind upp det med bomullssnöre om det behövs. Bryn köttet hastigt runtom i en panna med smör så det får vacker färg. Lägg det i en ugnsform och sätt in en ugnstermometer i den tjockaste delen. Sätt in formen på nedersta falsen i ugnen. När termometern visar 55° är köttet rosarött, vid 60° rosa. Låt köttet vila ca 15 minuter innan du skär upp det och serverar det med tillbehören.
Senapsmajonnäs
4–6 portioner
Tid: 10 minuter
Tänk på att alla ingredienser ska vara rumsvarma.
2 äggulor
2 tsk grovkornig senap
1 msk pressad citron
2 1/2 dl kallpressad rapsolja
1 krm salt
Gör så här:
Vispa samman äggulor, senap och citronsaft. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle medan du vispar kraftigt eller mixar med stavmixer. Smaka av med salt.