Frasig kycklingburgare med kimchi-mayo
20 jan, 2025
AvLouisa Lorang
En riktigt frasig kycklingburgare är comfort food när den är som bäst! Extra god blir den kimchi-mayo och finhackad salladslök!
Annons
Frasig kycklingburgare med kimchi-mayo
Det går bra att byta ut kycklinglår mot kycklingbröst, om du vill.
Annons
2 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
2 benfria kycklinglår (utan skinn)
Salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko ströbröd
Smakneutral olja
Kimchi-mayo:
100 g kimchi
1 dl majonnäs
Salt
2 salladslökar
Burgare:
1 hjärtsallad
3 salladslökar
2 hamburgerbröd
Gör så här:
- Skär kycklinglåren så platta som möjligt. Banka eventuellt lätt, salta och peppra. Vänd dem i en skål med vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek dem i rikligt med olja i en panna i 7–9 minuter, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Kimchi-mayo: Finhacka kimchin och blanda den med majonnäsen. Smaka av med salt. Finhacka salladslökarna och vänd ner dem i dressingen.
- Burgare: Strimla salladen och hacka salladslökarna. Värm bröden och bred på mayon. Fyll bröden med sallad, sprödstekt kyckling och salladslök. Servera direkt.
Foto: Columbus Leth
Annons