Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Frasig kycklingburgare med kimchi-mayo

20 jan, 2025
AvLouisa Lorang
Recept på frasig kycklingburgare med komchi-mayo
columbus leth
En riktigt frasig kycklingburgare är comfort food när den är som bäst! Extra god blir den kimchi-mayo och finhackad salladslök!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötterBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #4 - Surdegsmacka med chèvrekräm och ugnsrostade morötter

Frasig kycklingburgare med kimchi-mayo

Det går bra att byta ut kycklinglår mot kycklingbröst, om du vill.

Lyxa till det med en frasig kycklingburgare med kimchi-mayo
columbus leth
Annons

2 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

2 benfria kycklinglår (utan skinn)
Salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl panko ströbröd
Smakneutral olja

Kimchi-mayo:

100 g kimchi
1 dl majonnäs
Salt
2 salladslökar

Burgare:

1 hjärtsallad
3 salladslökar
2 hamburgerbröd

Gör så här:

  1. Skär kycklinglåren så platta som möjligt. Banka eventuellt lätt, salta och peppra. Vänd dem i en skål med vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek dem i rikligt med olja i en panna i 7–9 minuter, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  2. Kimchi-mayo: Finhacka kimchin och blanda den med majonnäsen. Smaka av med salt. Finhacka salladslökarna och vänd ner dem i dressingen.
  3. Burgare: Strimla salladen och hacka sallads­lökarna. Värm bröden och bred på mayon. Fyll bröden med sallad, sprödstekt kyckling och salladslök. Servera direkt.

Foto: Columbus Leth

Annons