Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frasig mangoldpaj med två sorters ost

22 sep, 2017
AvRedaktionen
Frasig mangoldpaj med två sorters ost.
Upptäck hur god mangold är i en läcker paj med två sorters ost! Om du inte hittar mangold går det även bra att använda spenat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 1 timme 15 minuter

Du behöver:

1 mangoldstånd eller 500 g spenat

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

3 ägg

250 ml grädde

20 gram parmesan, riven

300 g ricottaost

1 krm riven muskot

salt

peppar

Pajdeg:

1 rulle färdig smördeg

1 msk smör, smält

1 ägg, uppvispat

Gör så här:

Sätt ugnen på 180°. Skölj och hacka mangolden grovt. Hacka vitlöken. Hetta upp olivoljan, stek vitlöken och tillsätt mangolden. Stek i cirka fem minuter. Salta, peppra och ställ åt sidan. Vispa ihop ägg, grädde, ricotta och parmesan till en tjock smet. Smaka av med salt, peppar och muskot. Rör ned den avsvalnade mangolden.

Smöra och klä en form med hälften av smördegen och nagga med en gaffel.  Fördela mangoldsmeten i formen. Täck den med den resterade degen och nyp ihop kanterna. Nagga med en gaffel och pensla med det uppvispade ägget. Grädda i 45 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun och smeten stannat.

Frasig mangoldpaj med två sorters ost.
Frasig mangoldpaj med två sorters ost.

Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons