Frasig smulpaj med bär
25 maj, 2022
AvLine Holt Nielsen
AvGitte Heidi Rasmussen
AvEmma Martiny
En frasig smulpaj fylld med blåbär, björnbär eller hallon är ju bara det bästa som finns!
Annons
Frasig smulpaj med bär
Det här blir gott med vilka bär som helst. Blåbär, björnbär, hallon – välj dina favoriter.
4 portioner
Du behöver:
50 g mandelmassa
50 g smör
1 ½ dl havregryn
¾ dl rörsocker
1 dl vetemjöl
Bärfyllning:
400 g färska bär, t ex hallon, smultron, blåbär
½ tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
25 g mandelspån, gärna rostade
Tillbehör:
2 dl crème fraiche
Gör så här:
- Tänd grillen. Riv mandelmassan och nyp ihop den med övriga ingredienser till smuldegen. Lägg bären i en mindre paj- eller ugnsform och strö över vaniljpulver och kanel. Vänd runt. Fördela degen över bären och toppa med mandelspån.
- Klä in hela formen med folie och lägg på gallret på grillen, baka under lock i 20–25 minuter. Låt svalna. Servera pajen ljummen med en klick crème fraiche.
Foto: Betina Hastoft, Winnie Methmann, Lisa Björner
Annons