Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frasig smulpaj med bär

25 maj, 2022
AvLine Holt Nielsen
AvGitte Heidi Rasmussen
AvEmma Martiny
Recept på frasig smulpaj med bär
En frasig smulpaj fylld med blåbär, björnbär eller hallon är ju bara det bästa som finns!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommarBrand logo
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

Frasig smulpaj med bär

Det här blir gott med vilka bär som helst. Blåbär, björnbär, hallon – välj dina favoriter.

Frasig smulpaj med bär – klassikern som alltid går hem

4 portioner

Du behöver:

50 g mandelmassa
50 g smör
1 ½ dl havregryn
¾ dl rörsocker
1 dl vetemjöl

Bärfyllning:

400 g färska bär, t ex hallon, smultron, blåbär
½ tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
25 g mandelspån, gärna rostade

Tillbehör:

2 dl crème fraiche

Gör så här:

  1. Tänd grillen. Riv mandelmassan och nyp ihop den med övriga ingredienser till smuldegen. Lägg bären i en mindre paj- eller ugnsform och strö över vaniljpulver och kanel. Vänd runt. Fördela degen över bären och toppa med mandelspån.
  2. Klä in hela formen med folie och lägg på gallret på grillen, baka under lock i 20–25 minuter. Låt svalna. Servera pajen ljummen med en klick crème fraiche.

Foto: Betina Hastoft, Winnie Methmann, Lisa Björner

Annons