Frasig tortillapaj med salladslök och babyspenat
31 maj, 2019
AvRedaktionen
En frasig tortillapaj med salladslök och babyspenat passar både till lunch och middag. Servera med en fräsch grönsallad!
Annons
Frasiga läckerheter, enkla att göra!
4 portioner
Tortillapaj:
4 tortillabröd, gärna fullkorn
4 salladslökar
100 g babyspenat
2 msk olivolja
3 ägg
1 dl grekisk yoghurt
Salt och nymalen svartpeppar
Grönsallad:
100 g blandade salladsblad
½ kruka dill
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Pressa ner tortillabröden i smorda, stora muffinsformar eller små ramekinformar.
- Halvera salladslökarna, skölj dem.
- Fräs salladslökar och spenat i olivolja tills de mjuknar.
- Vispa ägg och yoghurt och krydda med salt och peppar.
- Lägg lök och spenat i tortillaformarna och häll över äggstanningen.
- Grädda i ugnen på nedersta falsen i 15 minuter på 175°. Låt svalna.
- Mixa dressingen till salladen, vänd ner i salladen och servera till pajerna.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth
Läs mer:
Tacofredag – 8 recept för alla smaker
Årets Rätt 2019 är en kåltaco!
Nya tacosmaker till fredagsmyset
Annons