Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frasiga dillbröd med tomatpesto – perfekta till kräftorna

09 jul, 2024
AvEva Boström
AvAnna Wendt
AvBitte E:son Forsberg
Recept på frasiga dillbröd med tomatpesto
Lisa Björner
Med pizzadeg gör du enkelt dessa frasiga dillbröd med tomatpesto – perfekta att servera till kräftorna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sötsura vindruvor med champagneBrand logo
Sötsura vindruvor med champagne

Frasiga dillbröd med tomatpesto

Du kan fylla bullarna med en grön pesto i stället för röd.

Med färdig pizzadeg gör du enkelt frasiga dillbröd med tomatpeso
Lisa Björner

6 portioner

Du behöver:

550 g färdig pizzadeg
3 msk tomatpesto, färdigköpt
2 dl riven västerbottensost
1 dl hackad dill
1 uppvispat ägg
2 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Rulla ut degen och bred på peston. Strö över ost och dill. Rulla ihop degen från långsidan och skär i bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg, strö på flingsalt och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Foto: Lisa Björner

Annons