Frasiga krabbknyten med krispig nudelsallad
4 personer
Tid: 25 minuter
Frasiga krabbknyten:
1 burk krabba, ca 120 g
1 knippe salladslök
1 kruka färsk koriander
4 msk sweet chilisås
1 pkt filodeg eller smördeg
ägg (uppvispat)
Nudelsallad:
1 paket risnudlar, 250 g
1 gurka
1 röd chili
50 g sockerärtor
1 knippe rädisor
dressing:
1 msk riven färsk ingefära
1 msk sweet chilisås
3 msk soja
1 msk olivolja
1 lime
Gör så här:
Lägg krabbköttet i en skål. Finhacka hälften av salladslöken och koriandern och blanda med krabban tillsammans med sweet chilisås. Skär ut decimeterstora, kvadratiska ark av filodegen eller utkavlad smördeg och lägg en rejäl sked krabba på varje, cirka 12 stycken. Vik ihop och gör ett paket av degen eller tvinna ihop den som en liten påse. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen på 225° i cirka 10 minuter eller tills degknytena fått fin gyllene färg.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet. Blanda dem varma med strimlad salladslök, urkärnad fint skuren gurka, strimlad chili och sockerärtor och tunna rädisskivor. Blanda dressingen och ringla över nudlarna. Toppa med fina korianderblad och servera till de frasiga krabbknytena.