Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frasiga kycklingrullar med bacon

29 maj, 2017
AvRedaktionen
Frasiga kycklingrullar med bacon.
Frasiga och ljuvligt goda snittar med smördeg, kyckling och bacon som smälter i munnen. Perfekt plockmat till buffén eller minglet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

20 st

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 stora kycklingbröst utan skinn

1 vitlöksklyfta (krossad)

3 paket rökt bacon (tunt skivade)

4 soltorkade tomater (hackade)

1 handfull basilikablad

salt och peppar

375 g färdig smördeg

mjöl för pudring

1 äggula

25 g vita sesamfrön

Gör så här:

Mixa kycklingen och vitlöken i en matberedare tills kycklingen är mald. Häll i bacon, soltorkade tomater och basilika, och pulsera i några sekunder, bara precis så att ingredienserna blandas ordentligt. Salta och peppra ordentligt och rör om.

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad yta och skär upp i två längder. Sprid ut hälften av blandningen över en av smördegsremsorna, rulla ihop och nyp ihop ändarna för att täta. Skär i 2 1/2 cm långa bitar med hjälp av en vass kniv. Gör likadant med den andra remsan.

Lägg rullarna på en stor plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Grädda i 20 minuter tills de blivit gyllenbruna.

Frasiga kycklingrullar med bacon.
Frasiga kycklingrullar med bacon.

Recept och foto: Europapress

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons