Frasiga kycklingrullar med bacon
20 st
Tid: 40 minuter
Du behöver:
2 stora kycklingbröst utan skinn
1 vitlöksklyfta (krossad)
3 paket rökt bacon (tunt skivade)
4 soltorkade tomater (hackade)
1 handfull basilikablad
salt och peppar
375 g färdig smördeg
mjöl för pudring
1 äggula
25 g vita sesamfrön
Gör så här:
Mixa kycklingen och vitlöken i en matberedare tills kycklingen är mald. Häll i bacon, soltorkade tomater och basilika, och pulsera i några sekunder, bara precis så att ingredienserna blandas ordentligt. Salta och peppra ordentligt och rör om.
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad yta och skär upp i två längder. Sprid ut hälften av blandningen över en av smördegsremsorna, rulla ihop och nyp ihop ändarna för att täta. Skär i 2 1/2 cm långa bitar med hjälp av en vass kniv. Gör likadant med den andra remsan.
Lägg rullarna på en stor plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön. Grädda i 20 minuter tills de blivit gyllenbruna.
Recept och foto: Europapress