Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frasiga spenatfrallor

09 jul, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på frasiga spenatfrallor
Betina Hastoft
Spenatfrallorna blir härligt frasiga med sin fina gröna färg – goda till allt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #1: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood #1: Så gör du en krämig spenatpasta

Frasiga spenatfrallor

Jättegoda till en gryta, soppa eller som mellanmål med en god ost på.

Så bakar du frasiga spenatfrallor
Betina Hastoft
Annons

14 bullar

Du behöver:

200 g färsk spenat
5 dl vatten
25 g jäst
100 g naturell yoghurt
150 g (2 ½ dl) fullkornsvetemjöl
2 tsk salt
700 g (11–12 dl) vetemjöl

Gör så här:

  1. Skölj spenaten.
  2. Koka upp 2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt spenaten och låt den ånga tills den sjunker ihop. Mixa innehållet i kastrullen med en stavmixer tills du får en grön och jämn blandning.
  3. Lös upp jästen i resten av vattnet i en bunke. Tillsätt yoghurt, spenatblandningen, fullkornsmjöl och salt. Bland väl och låt vila i 15 minuter.
  4. Rör i vetemjöl, lite i taget, och knåda degen väl – den ska vara lite kladdig. Låt den jäsa i 45 minuter.
  5. Stjälp försiktigt upp degen på ett mjölat bakbord och se till att inte slå ut luften. Dela degen i 14 lika stora bitar, gärna med en degskärare. Forma degbitarna till bullar och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 230° varmluft. Grädda bullarna i ugnen i 15–20 minuter tills de är gyllenbruna med frasiga yta. Låt bröden svalna på ett galler, men servera dem gärna nybakade och fortfarande lite varma.

Foto: Betina Hastoft

Annons