Frasiga spenatfrallor
09 jul, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Spenatfrallorna blir härligt frasiga med sin fina gröna färg – goda till allt!
Annons
Frasiga spenatfrallor
Jättegoda till en gryta, soppa eller som mellanmål med en god ost på.
Annons
14 bullar
Du behöver:
200 g färsk spenat
5 dl vatten
25 g jäst
100 g naturell yoghurt
150 g (2 ½ dl) fullkornsvetemjöl
2 tsk salt
700 g (11–12 dl) vetemjöl
Gör så här:
- Skölj spenaten.
- Koka upp 2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt spenaten och låt den ånga tills den sjunker ihop. Mixa innehållet i kastrullen med en stavmixer tills du får en grön och jämn blandning.
- Lös upp jästen i resten av vattnet i en bunke. Tillsätt yoghurt, spenatblandningen, fullkornsmjöl och salt. Bland väl och låt vila i 15 minuter.
- Rör i vetemjöl, lite i taget, och knåda degen väl – den ska vara lite kladdig. Låt den jäsa i 45 minuter.
- Stjälp försiktigt upp degen på ett mjölat bakbord och se till att inte slå ut luften. Dela degen i 14 lika stora bitar, gärna med en degskärare. Forma degbitarna till bullar och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 230° varmluft. Grädda bullarna i ugnen i 15–20 minuter tills de är gyllenbruna med frasiga yta. Låt bröden svalna på ett galler, men servera dem gärna nybakade och fortfarande lite varma.
Foto: Betina Hastoft
Annons