Fraspanerad torskrygg med rotfrukter
Du behöver:
3–4 potatisar
3 palsternackor
3 morötter
2 vitlöksklyftor (finhackade)
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
4–6 skivor torskrygg
2 dl pankoströbröd (eller vanligt ströbröd)
smör
salt och peppar
Vitlökssås:
2 dl lätt crème fraiche
1 vitlöksklyfta (finhackad)
flingsalt
Gör så här:
Skala och dela rotfrukterna, skrubba potatisen och dela den, lägg allt i en ugnsform tillsammans med finhackad vitlök och olivolja. Blanda runt och strö över några nypor flingsalt och lite grovmalen svartpeppar. Rosta mitt i ugnen på 225° i 35–40 minuter. Vänd torskskivorna i pankoströbröd och stek dem gyllene i smör i varm panna, 3–4 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Blanda crème fraiche med finhackad vitlök och smaka av med lite salt. Servera de varma rotfrukterna till den frasiga fisken och kall sås.